ΕΛ
ΚΛΕΙΣΤΑ

Πολυμεσική περιήγηση στην αρχαία Κυδωνία

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων παρουσιάζεται ο πλούτος των ευρημάτων της ομώνυμης περιφερειακής ενότητας, από τις απαρχές της ανθρώπινης ύπαρξης στα Χανιά έως τον 4ο αιώνα μ.Χ. Αναπαραστάσεις, εποπτικά και ψηφιακά μέσα, απτικά εκθέματα με λεζάντες σε γραφή Braille και ακουστική ξενάγηση εμπλουτίζουν την έκθεση.

Πολυμεσική περιήγηση στην αρχαία Κυδωνία

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου με τίτλο «Ancient Kydonia History Tour» σας προσκαλούμε σε ένα τριήμερο δράσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και στην πόλη μας, για να βιώσετε από κοντά μια διαφορετική εμπειρία μέσα από παιγνιώδη μουσικά στοιχεία, με χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το έργο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να εξοικειωθούν μ’ ένα πλέγμα εννοιών ιστορικής κληρονομιάς και να τους παρακινήσει να εντρυφήσουν στην ιστορία της αρχαίας Κυδωνίας, με στόχο να γίνουν ενεργοί συμμετέχοντες. Η εκπαίδευση μέσω Επαυξημένης Πραγματικότητας και Σοβαρών Παιγνίων, με ενσωμάτωση οπτικού και ηχητικού περιεχομένου, εισάγει τους επισκέπτες σε συναρπαστικές σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν μέσω πολυποίκιλων τρισδιάστατων οπτικοποιήσεων και μουσικής, το ιστορικό παρελθόν της πόλης των Χανίων.

Μέσα από τη σύμπραξη τριών φορέων:
▪️ Πολυτεχνείο Κρήτης/Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών [Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων/Ερευνητική Ομάδα SURREAL]
▪️ Αιγαίου Solutions | Σύμβουλοι Καινοτομικών Εφαρμογών & Νέων Τεχνολογιών Α.Ε.
▪️ Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων [Υπουργείο Πολιτισμού/Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς]
αναπτύχθηκαν και παρουσιάζονται τα εξής:

  • Παιγνιώδης εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας με Hololens 2, μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.
  • Παιγνιώδης εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας για φορητές συσκευές Android, σε εξωτερικά σημεία ιστορικής σημασίας της πόλης των Χανίων.
  • Διαδραστική εφαρμογή για οθόνες αφής, μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.
  • Εφαρμογή πληροφόρησης για σημαντικά ιστορικά σημεία των Χανίων για φορητές συσκευές.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Ιουλίου και ώρα 17:00 σας προσκαλούμε στο αμφιθέατρο του Μουσείου μας για να γνωρίσετε την αρχαία Κυδωνία με μια διαφορετική οπτική, μέσα από παρουσιάσεις και προβολές από τους συνεργάτες του έργου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο που ακολουθεί, 21 και 22 Ιουλίου από τις 12:00 έως τις 19:00, συνεργάτες του έργου από το Πολυτεχνείο Κρήτης θα σας υποδέχονται στους χώρους της μόνιμης συλλογής του Μουσείου μας, για να σας οδηγήσουν βήμα-βήμα σε μια παιγνιώδης εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) μέσω συσκευών Hololens 2.

Τις ίδιες ημέρες, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουλίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, συνεργάτες του έργου από το Πολυτεχνείο Κρήτης θα σας περιμένουν στο πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη (πλατεία Αρκαδίου) για να σας γνωρίσουν μια εξίσου -αλλά και διαφορετική- παιγνιώδης εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) μέσω φορητών συσκευών Android.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν